História LYOFOOD je pevne spojená s materskou organizáciou Lyovit, jedným z najväčších producentov mrazom sušených byliniek, ovocia a zeleniny, s viac ako 20 rokmi skúseností na trhu.
Vďaka dopytu po sušenom jedle pre horolezcov, jachtárov, turistov a ďalšie športové odvetvia začal Lyovit využívať svoje skúsenosti a vyspelú technológiu na výrobu prvých mrazom sušených jedál už v roku 1998. Výrobok niesol názov Lyofood a bol vo svete outdooru vrelo prijatý. < br /> Nápady a skúsenosti z outdooru v spojení s technológiami Lyovitu boli a sú perfektným základom pre výrobu výnimočných produktov. V dôsledku zvyšujúceho sa dopytu po zdravých a chutných mrazom sušených jedlách bola značka Lyofood vyčlenená z materskej spoločnosti a vznikla tak firma LYOFOOD, ktorá následne uviedla na trh nový rad výrobkov pod názvom LYO EXPEDITION.
V roku 2013 boli mrazom sušené jedlá LYO ocenené na veľtrhu OUTDOOR vo Friedrichshafene cenou "The Gold Outdoor Industry Award", jedným z najvýznamnejších ocenení outdoorového priemyslu, udeľovaným iba výrobkom výnimočnej kvality a dizajnu. Ako uviedla porota: "Tieto sušené jedlá považujeme za najchutnejšiu stravu tohto typu na trhu".
Rad LYO EXPEDITION ponúka delikátnu a pestrú paletu chutí, navyše doplnenú o sušené ovocie. Všetky jedlá sú vyrábané bez chemických konzervantov a umelých prísad. Mimo to bolo vylepšené balenie, ktoré je teraz opakovane uzatvárateľné. "
LYOFOOD okrem mnohých expedícií podporuje tiež veľké množstvo lezcov, skialpinistov, bežcov, kajakárov a ďalších športovcov, medzi ktoré patrí napr. Ines Papert, Nina Caprez, Simone Moro, Sean Villanueva O'Driscoll a ďalšie ...